Edi & Valbona Demo

Wie is Edi?

Na 45 jaar van communisme in Albanië onder dictator Ensver Hoxha, waarin het land de eerste officiële atheïstische staat in de wereld werd, is er vanaf 1991 vrijheid gekomen. Sindsdien mag het evangelie er weer openlijk verkondigd worden.

Edi Demo is een voormalig moslim in Albanië, die tot geloof in de Here Jezus is gekomen. Vanaf het moment dat hij christen werd, ontwikkelde zich bij hem een visie om optimaal gebruik te maken van de verkregen vrijheid door het planten van nieuwe gemeentes.

Wat is zijn doel?

Hij gelooft dat God er geopende deuren heeft gegeven. Door Gods genade konden inmiddels vier gemeentes in Tirana gesticht worden. Ook is er een visie om in de toekomst zendelingen vanuit Albanië uit te zenden naar omringende moslimlanden.

Onze relatie met de organisatie waarvoor Edi werkt (de Illyricum Movement) is nauwer geworden, doordat een groep mensen vanuit onze gemeente in 2018 een week heeft meegedraaid in het zomerprogramma van 2018. Dit heeft een vervolg gekregen doordat in juni 2019 een groep mensen vanuit Albanië een lang weekend onze gemeente heeft bezocht.